Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa

12.11.2018

Suljetut tuotantojärjestelmät tuovat uudenlaista hallittavuutta

ball-3290624_1280.jpg

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Saamme jatkuvasti lukea mediasta ilmastonmuutoksesta ja itämeren ravinnekuormasta sekä sään ääri-ilmiöistä. Vielä tämä ei ole näkynyt kuin pieninä hinnan heilahteluina kaupan hyllyllä, kiitos globaalin logistiikan joka tasoittaa alueellisia vaihteluita. 

Sienen tuotanto tapahtuu kokonaan suljetussa prosessissa, tarkasti hallituissa ja puhtaissa olosuhteissa. Tiesitkö että tuotannossamme pidetään homeet, bakteerit sekä tuholaiset poissa autoklaavilla. Kasvualustat siis steriloidaan lämmöllä, aivan samalla tavalla kuin teet keittiössäsi kypsentäessäsi ruokaa. Tällä tavalla toimiessa tuotannossamme ei tarvitse käyttää kemiallisia menetelmiä raaka-aineiden puhtauden varmistamiseen. Kun tuotannon perustus eli kasvualusta on kunnossa, sienirihmasto saa täydelliset olosuhteet ravinteiden pilkkomiseen.

Rihmaston kasvua ja kehitystä seurataan tarkasti päivittäin. Samalla esikasvatus tuottaa lämpöä joka hyödynnetään tuotantotilojen lämmityksessä. Näin minimoimme lämmitystarpeen ja vähennämme ympäristökuormaamme. Siitake ja kuningasvinokas tarvitsevat myös juuri oikean tyyppistä valoa kasvaakseen. Lähes kaikki tästä valosta tuotetaan LED tekniikalla joka energiatehokkuuden lisäksi parantaa myös prosessin hallittavuutta pienemmän lämmöntuoton ansiosta. 

Tuotannossa myös ilmaston hallittavuus on tärkeässä asemassa. Ilmaa vaihdetaankin hallitusti ja tarkasti suodatettuna. Näin pidämme ulkona luonnossa olevat hyönteiset, homeitiöt ja bakteerit kaukana sienistä, emmekä tarvitse erikseen tuholaistorjuntaa tai kemikaaleja tuotannossa. Itseasiassa sieni on niin herkkä tuote, että kasvu häiriintyy pienistäkin kemikaalikuormista. 

Tarkka tuotannon hallinta mahdollistaa kemikaalivapaan laadukkaan tuotannon ympäri vuoden. Luonto tuotantohallin ulkopuolella jatkaa omaa elämäänsä häiriintymättä tuotannon vaatimasta tarkkuudesta. Tuotannosta syntyvä käytetty alustamassa kompostoidaan ravinteiksi pelloille, se siis jatkaa edelleen elämäänsä energiana, ehkä juuri sinun keittiöösi.  

 

07.01.2021Unohda ankeilu ja askeettisuus, nauti ruoasta ketona tai kevennettynäkin
12.09.2020Kestävän kehityksen tiellä
08.04.2020Ei antibiootti- tai kemikaalijäämiä
11.03.2020Siitakesieni on aasiassa lähes pitkäikäisyyden symboli
20.02.2020Muovirasia on mainettaan parempi
31.10.2019Ympäristöarvot ovat meille tärkeitä
02.09.2019Tulevaisuuden sienet koetuotannossa
22.04.2019Kesä ja grillikausi tulee uusien raikkaiden makujen kanssa
05.01.2019Sienirihmastot kehittyvät todella nopeasti
12.11.2018Tulevaisuuden rakentajat ruokatuotannossa

Siirry arkistoon »